Aspe

Aspe is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia aan de Costa Blanca.

Oppervlakte: 70,90 km²

Inwoners: 20.482 (2016) (289 inw./km²)

In het centrum van Aspe zelf zijn er talrijke winkeltjes, cafés en restaurants.

Het is vanuit ons makkelijk bereikbaar. Te voet, met de fiets of met de auto. Het centrum ligt op 3 kilometer van ons huis.

Bezienswaardigheden

Aspe ligt in de vallei van de Vinalopo-rivier. Het centrum zelf heeft een interessant architecturaal aanbod. De oude kern is verkeersvrij en daardoor ideaal voor een rustige wandeling maar ook om een terrasje te pakken. Het is geen toeristische trekpleister zoals bijvoorbeeld Benidorm, maar dat maakt het des te aantrekkelijker bij mensen die niet van al die drukte houden.

De omgeving is landelijk, maar overal dichtbij. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en motorrijden met prachtige routes. Aspe is door zijn zonnig klimaat ideaal voor buitensporten.

In de directe omgeving ligt een grote 18 holes golfbaan, tennisbaan en kartbaan. Op 15 kilometer van Aspe ligt een marmergroeve die je kunt bezichtigen.

Er zijn veel mooie kerken zoals de basiliek in het centrum van Aspe en in Novelda de prachtige kerk van Santa Magdalena.

Op 10 kilometer afstand ligt Elche die zeer bekend is om zijn vele palmbomen.

Op een kleine 20 kilometer bevindt zich de bruisende kustplaats Alicante, met vele historische gebouwen, musea, Ramblas, gezellige winkel straten, strand en haven. 

Strand

Het strand van de Costa Blanca ligt dichtbij, 20 minuutjes met de auto. Het is een prachtig zandstrand met een gezellige boulevard met leuke eettentjes.

Weer en klimaat

Zon, zon en nog eens zon. Daarvoor ga je naar Aspe. In de zomer kan het erg heet worden, de wintertemperatuur blijft altijd aangenaam en het regent er weinig.